Facebook Like Box

 

Hírek

2016.05.06

Hőség van! Mit hogyan locsoljunk a kertben, a teraszon?
LocsolásMost, hogy igen tartós a hőség, a kertünk kinézete, növényeink egészsége nagyban függ attól, hogy locsolunk-e és mennyit!

A konyhakertben leginkább vízigényes növények a paprika, padlizsán és a káposzta félék. De a pl. a málna gyökerei is igen sekélyen vannak a talajban, így könnyen kiszáradhatnak. A felületes locsolás nem elegendő, minden alkalommal szánjunk a konyhakert locsolására kb. 30-40 liter vizet négyzetméterenként. Hosszabb eső mentes időszakban, forró nyári napokon akár naponta is öntözni kell a konyhakerti növényeket.

A palántáknál lényeges a rendszeres locsolás
A palántáknál lényeges a rendszeres locsolás
A virágoskert évelőinek, egynyári növényeinek gyökerei is sekélyen vannak a földben -legnagyobb részük a felső 20-30 cm-ben ezért nagy szükségük van a rendszeres locsolásra a megfelelő fejlődésért és virágzásért, legalább hetente egyszer-kétszer.

A mélyebben gyökerező fásszárúakra (díszcserjék, dísz- és gyümölcsfák, örökzöldek) 100 liter/ négyzetméter vizet számoljunk. Öntözésük hetente, vagy két hetente egyszer történjen, de ilyen, nagyobb mennyiséggel.

A gyep öntözésénél a kisebb mennyiség, de rendszeresen (naponta) elv követendő.

Vannak akik bírják a hőséget és szárazságot a teraszon
Vannak, akik bírják a hőséget és szárazságot a teraszon
A teraszon, erkélyen, ablakpárkányon díszlő növények vízigénye nagyban eltérő lehet a növény fajtájától, a balkonláda, vagy cserép méretétől és a terasz, erkély fekvésétől függően. Általánosságban elmondható, hogy pl. a futó muskátli, petúnia és egyéb nagyméretű egynyári növények víz és tápanyag igénye nagyobb társaiknál. Egy déli fekvésű ablakban például minimum naponta egyszer, de elképzelhető, hogy ha nem túl nagy a balkonláda kétszer is locsolni kell őket.

A petúnia a vízigényes növények közé tartozik
A petúnia a vízigényes növények közé tartozik
A mediterrán növényeket, mint pl. a leander, bár bírják a hőséget és a napot szintén naponta, nagy mennyiségű vízzel kell öntözni. Jó ötlet, ha dupla cserépbe helyezzük el őket, ugyanis így megvédhetjük a földlabdájukat és így a gyökerüket a túlzott felmelegedéstől, és persze jobban megtarthatjuk a nedvességet a cserepükben. Bevált fortély az is, ha a nagyobb méretű cserépes növényeknek a kertben egy látványos, napos részen ásunk egy gödröt a földben és cserepestől együtt belesüllyesztjük. Ezzel szintén védjük a túl melegedéstől, kiszáradástól, és így nem tudja a szél sem felborítani.

Dupla cserépben nem kap hőgutát a leander
Dupla cserépben nem kap hőgutát a leander
Persze mindenkinek magának kell kitapasztalnia a megfelelő locsolási intenzitást a balkon növények esetében is. Azonban ha a balkonláda, vagy cserép földjének tetejébe 1-2 cm-re belenyomjuk az ujjunkat, és az száraz, akkor locsolnunk kell.

A kert locsolására a legmegfelelőbb időpont az este, így kevesebb a párolgási veszteség, és nem égnek meg a növények. A gyep locsolásánál megoszlanak a vélemények, van aki az esti locsolásra esküszik, van aki szerint a reggeli locsolással könnyebben elkerülhető a mohásodás.

Egy biztos, ha már pénzt, időt, energiát nem kímélve ültettünk, palántáltunk, telepítettünk a kertünkben, erkélyünkön, akkor most ne hanyagoljuk el a öntözést! Növényeink jó terméssel, virágözönnel hálálják meg a gondoskodást.

 

Forrás: kerteszetszolnok.eu/

2016.05.06

A minőségi gyepkultúra elengedhetetlen része a szakszerű fűnyírás!

Miért is emeljük ki a szakszerűséget?
Általános hiba, hogy csak végigtoljuk a fűnyírót, amikor már elég nagy a fű, és viszonylag jó alacsonyra nyírjuk, hogy minél több nap teljen el a következő fűnyírásig.
EZ ÍGY, SÚLYOS HIBA!!!

Soha ne törekedjünk otthonunkban, a golfpályák minőségi gyepére!

A fű lágyszárából fejlődik a levél. Mindig a levelet kell nyírni és sohasem a szárat! - Ez olyan, mint egy lombos fának levágnánk a lombkoronáját. - Ilyenkor a füvek érzékenyek lesznek a betegségekre, és a meleg okozta égésre.
Nagyon fontos a rendszeres és szakszerű fűnyírás. Általánosan elmondható, hogy a helyes nyírás során (kb. 5 naponta) a fű nem nyúlik meg, így a szármagasság is állandó marad.

Mi a helyes vágási magasság?
A füvünk mindig legyen elég magas ahhoz, és elég rövid, hogy az szép és gondozott látványt nyújtson!

Ez egy átlagos pázsit-gyep esetén 3,5-4,5 cm, vagy 4,0-5,0 cm, de természetesen ettől eltérések lehetnek, mint például az árnyékos területrészek, speciális fűmagkeverék stb.
A fűnyírási magasságot az évszakok is befolyásolják. Tavasszal lehet egy alacsonyabb, míg nyáron inkább egy fokozattal magasabb és ősszel visszatérhetünk a tavaszi beállításokra.

Gyűjtsük vagy nem?
Ez egy folyton visszatérő kérdés! Mindenki mást-és mást állít, akkor mi a helyes válasz?

Általános szabályként elmondható, hogy a levágott kaszálékot lehetőleg mindig távolítsuk el a fűről.
Sokan azt állítják a kaszálék azért jó, mert abból a tápanyagok ismét visszakerülnek a talajba!

Akkor most lássuk az ellenérveket.

A fű tápanyag felvételékor csak annyi hiányzó elemet vesz csak fel, ami fejlődéséhez a legoptimálisabb, tehát nem halmozódik fel benne a többlet,
az otthagyott fűkaszálékból minden keletkezhet, de növényi trágya nem, (legalábbis nem ebben az állapotában)
a kaszálék folyamatos felhalmozódásával növeljük a gyepfilcképződést,
betegségek igazi táptalaja a rothadt szálak azaz a kaszálék,
és még sorolhatnánk…
Tehát összegezve:
A tápanyagpótlást nem tudjuk biztosítani a levágott kaszálékkal!

Létezik az un. mulcs technika, de ez csak bizonyos fűfajtáknál, fűkeverékeknél lehetséges.
Mulcstechnikát csak erre a célra kifejlesztett fűnyíróval végezhető!
A mulcstechnikát tájépítészeti keverékekre jellemző, mint pl közparkok, ipari létesítmények zöld területei. Itt nagy összefüggő területeket kell folyamatos rendszerességgel nyírni. De itt is többet árthatunk a gyepnek, mint használna.

Azért kivételek mindig vannak és lesznek!
A golfpályák fairway területét nyírva nem szokásos munkafolyamat a gyűjtés. De itt olyan rendszerességgel nyírnak (3-4 naponta), hogy a fűből alig vágnak le. De ez egy más technológia.

Frissen vetett fű első nyírása.
Új fű esetén, az első nyírást kb.6-8 cm magasságnál kell végezni. (hagyományos forgókéses fűnyíró esetén)
Ilyenkor inkább a gyorsan növő angol perjét nyírjuk /nagyon éles késsel/. A vágási magasság min.5 cm annál lejjebb ne vágjuk, mert a kis kelő szálakat (pl. a vörös csenkeszt) gyökerestől kitépheti a forgókés.
Ha hengerkéses fűnyíróval rendelkezünk, akkor 40mm állásnál történjen az első nyírás. Majd a 3. nyírástól térhet át a végleges magasságra.

hengerkes

Tartsuk be az alábbi fűnyírási tanácsokat:

ne nyírjunk vizes füvet,
mindig éles kést használjunk,
a kaszálékot mindig gyűjtsük össze,
mindig rendszeresen végezzük (legalább 6-8 naponként),
és soha ne nyírjuk le a szártövet.


Fűnyírási okozta hibák
Nyírási hibák, és magyarázata:

szálkás fű 01

ha nyírás után világos tónusú (sárgászöld) a fű színe,
akkor túl magas volt, és nagyon alacsonyra nyírtuk.

szálkás fű 02

szálkás a nyírott fű végei
életlen a kés / önjárós fűnyírónknak túl alacsony a fordulata.

csupaszra tarolás
helytelen vágási magasság / egyenetlen terepfelszín.

csúcsbarnulás
nedves volt a fű nyíráskor.

Füvünk esztétikáját leggyorsabban a helytelenül megválasztott nyírási magasságokkal ronthatjuk el! (gyepritkulás)

Magason hagyott vágási magasság

a fű természetes terjedését nagymértékben csökkenti, ezzel együtt veszít a sűrűségből is,
csökken a terhelhetősége, használhatósága,
esztétika vesztés,
növekszik a betegségekre való hajlam (gombafertőzések),
filcesedés kialakulásának veszélye is fennáll.
A magasra hagyott fű esetén nyírás követően - főleg a párás nyári napokban - barnás elszíneződést látunk a füvünk között az gombabetegségre utal. Hatására a vékonyszálú füvek nagyon gyorsan kipusztulnak.


Alacsony vágási magasság

gyengül a fű ellenálló képessége,
minőségvesztés,
fűritkulás,
száradási hajlam erősödik,
esztétikavesztés,
elősegíti a moha, gaz elterjedését,
a legtöbb betegségre utaló jel az alacsonyra vágásból ered,
a legtöbb fű nem tűri az alávágást,
tápanyagfelvevő képesség csökkenése.


Szálkás fűvégek

A szálkásságot, mint jelenséget a fűnyírását követő kb. két nap elteltével tapasztalható.
Az esztétikai hatása mellett a betegségekre utaló hajlam, ami veszélyeztetheti az egységes gyepfelületet.

A jelenség oka:

életlen késpenge,
alacsony fordulatszám,
gyors előrehaladás;

Forrás: pazsitinfo.hu

2016.04.01 10:43

Fűnyírók - Karbantartás, kisebb javítások

A fűnyírógépek akkor működnek hatékonyan, ha tisztán tartja és gondosan olajozza őket. A rátapadt földet és fűmaradékot még nedves állapotban távolítsa el róla, és a gépet fedett helyen tárolja. Az elektromos fűnyírónál min­den karbantartási munkát úgy végezzen el, hogy előtte áramtalanítsa a gépet; a motoros fűnyírónál pedig csavarja ki a gyújtógyertyát.

A fűnyíró legfontosabb részei a kések és a kerekek vagy görgők. Kaparja le a felgyü­lemlett sarat a kerekekről vagy a görgőkről egy régi konyhakéssel. Tiszta állapotban per­metezze be védőolajjal.

A kenés a fűnyíró típusától függ; olvassa el a rá vonatkozó használati utasítást. Általános szabály szerint a fűnyírót minden nyolcórai használat után meg kell kenni. Téli tárolás előtt permetezze be olajjal.

A folyamatos használat során ellenőrizze a csavarokat, mert a gép rezgésétől megla­zulhatnak. Biztosítsa az állítható csavarok könnyű forgathatóságát is; minden olajozást igénylő hely maradjon tiszta, és a védőkupa­kok jól zárjanak.

A kések karbantartása Ellenőrizze a hengeres fűnyíró késeit, mert a kövek és más ke­mény tárgyak kárt okozhatnak bennük. Szün­tesse meg a csorbulásokat, s erős kalapács­ütésekkel egyenesítse ki az elhajolt késeket. Ellenőrizze, hogy a vágóhenger a megfelelő helyzetben legyen a rögzített alsó késhez ké­pest. Ha túl nagy a távolság, a gép nem nyír, ha túl kicsi, akkor pedig beszorul.

A megfelelő beállítást úgy éri el, hogy pa­pírlapot rak a henger kései és a rögzített kés közé, és megforgatja a hengert. A késnek vé­gig kell vágnia a papírlapot teljes hosszában. A vágás állítását a henger végén található állítócsavarokkal végezze el.

Ha a henger kései életlenek, élesítse meg csiszolóanyaggal.

Miután rájuk kente a csiszolóanyagot, for­gassa őket kézzel visszafelé, így az anyag a henger és az alsó kés közé szorul. Az élesí­tés után töröljön minden kést tisztára.

Ha az alsó kés tompa és már nem lehet megélesíteni, a tartócsavarok meglazításával szerelje le és szakboltban szerezze be a kí­vánt pótlást. Ha az új kést festék védőréteg fedi, beszerelés előtt távolítsa el.

Forgókéses fűnyírók Kétféle forgókéses fű­nyíró van: a légpárnás fűnyíró, amely műkö­dés közben a levegőben lebeg, a nagyobb méretű pedig kerekeken gurul, és a vágás magassága állítható. Mindkét típusnál fontos a ház tisztántartása, mivel a rátapadt sár és fű befolyásolja a nyírás hatékonyságát. Hasz­nálat után tisztítsa meg a felületet. A légcsavarhoz hasonló alakú kések nagyon gyorsan forognak és könnyen kicsorbulnak, ha ke­mény tárgyba ütköznek, tehát a késeket min­den használat után ellenőrizze. Állítsa le a gépet, és ne nyúljon hozzá addig, míg a ké­sek forognak. A villanyárammal működő gé­peknél tisztítás közben mindig húzza ki a vil­lásdugót a hálózatból.

Ha a kés kicsorbul, vegye ki a gépből úgy, hogy a nagy rögzítő csavart vagy anyát tart­va, kiemeli a kést meg a késtartót. Fogja a kést satuba, ráspollyal vagy csiszolókővel távolítsa el a csorbákat, és élesítse ki a szélét. Ha a kés nagyon sérült, szakboltban sze­rezzen be pótlást.

Fontos, hogy a kés ki legyen egyensúlyoz­va, mivel a kiegyensúlyozatlan kés rezgést okoz, ami tönkreteszi a csapágyakat. Okoz­hatja a bajt az is, ha az egyik végéről túl sok fémet reszel le. Ezt úgy ellenőrizheti, hogy a satuba befog vízszintesen egy használaton kívüli, keskeny pengéjű kést, és a fűnyíró ké­sét a középső lyuknál ezen kiegyensúlyozza. Ha a fűnyíró kése egyik oldalra billen, akkor reszelje meg a nehezebbik végén mindaddig, míg egyensúlyban nem marad.

A gyors forgókés veszélyes lehet, ha va­lakinek a lába a fűnyíró karimája alá csúszik; hogy e veszélyt elkerüljék, a gyártók mű­anyag kést vagy madzagot használnak; ezek csak a füvet vágják el. A műanyag kések nem olyan tartósak, mint az acélból készültek, ezért sok tartalék késre van szükség. Egyes típusokhoz mindkét fajta kés kapható.

Motorok A benzinmotoros fűnyíró motorja rendszeres karbantartást igényel. Vegye ki a gyújtógyertyát, és évente legalább kétszer tisztítsa meg. Gyertyakefével vagy finom, összehajtogatott dörzspapírral távolítsa el a szénmaradékot az orráról meg az elekt­ródákról. Ellenőrizze az elektródák közötti rést a karbantartási kézikönyvben ajánlott tá­volságmérővel.

Állítsa megfelelő távolságra úgy, hogy a földelektródát a központi elektróda irányá­ban vagy visszafelé hajlítsa.

Ellenőrizze a porlasztó légszűrőjét, amit tisztán kell tartani. Vegye ki belőle a szi­vacsszerű szűrőelemet, mossa ki folyékony mosószeres vízben, öblítse ki, és szárítsa meg. Tegyen rá néhány csepp motorolajat, szorítsa össze, hogy az olaj egyenletesen el­oszoljon, aztán helyezze vissza. Az eldugult üzemanyag-vezeték akadályozza a benzin áramlását; ezért húzza ki a csövet a porlasz­tónál, és ellenőrizze, szabadon áramlik-e az üzemanyag.

Ha eldugult, akkor újítsa fel az üzem­anyagcsövet, és ha kell, a szűrőt is (bizonyos típusoknál egybe van építve). Ha feltölti üzemanyaggal, használjon olyan tölcsért, amelybe finom gézből szűrőt téve a szennye­zést felfogja. Az olajtartályt mindig a megfele­lő magasságig töltse fel.

Kábelek Az elektromos fűnyíróknál rendsze­resen ellenőrizze a kábeleket, nem sérültek-e meg, s ha igen, azonnal cserélje ki, vagy vág­ja ki a sérült részt, és vízhatlan kábelcsatla­kozóval, zsugorcsővel kapcsolja össze.

Ellenőrizze a csatlakozódugó csavarjait, nem lazultak-e meg, és jól rögzíti-e a kábelt a biztonsági szíj. Ha új dugóra van szükség, gumiból készültet válasszon.

A biztonságot szolgáló gyors kikapcsolás lehetősége érdekében a fűnyírókba olyan kézi kapcsolót szerelnek, amely csak addig kapcsolja be a gép áramellátását, amíg azt lenyomva tartják.

Akkumulátorról üzemelő fűnyírók is van­nak, de ezek hazánkban nincsenek elter­jedve.

 

Forrás: otthonipraktikak.hu

2016.03.31

Láncfűrész karbantartása
Napi rendszeres karbantartás

fűrész

Ellenőrizze a gázkart, hogy egyenletesen jár-e. Ha bármilyen okból megszorulna, vagy a motor nem járna alapjáraton, akkor a fűrészt az ismételt használat előtt vissza kell vinni a kereskedőjéhez. Győződjön meg arról is, hogy a gázkart ne lehessen meghúzni, amíg a gázbiztosító kart be nem nyomták.

Tisztítsa meg a láncféket és ellenőrizze, hogy az a leírásnak megfelelően működik-e. Győződjön meg róla, hogy a láncfogó nem sérült-e meg. Ellenkező esetben azonnal cserélje ki azt!

Szükség szerint tisztítsa meg vagy cserélje ki a levegőszűrőt.

Ellenőrizze le, hogy nem sérült-e meg, vagy nem lyukas-e.

Az egyenletes kopás miatt a láncvezetőt naponta meg kell fordítani. Ellenőrizze a kenőfuratot a láncvezetőn és győződjön meg róla, hogy nincs eltömődve. Tisztítsa meg a láncvezető vájatát. Ha a láncvezető orrkerékkel rendelkezik, akkor annak a kenéséről is gondoskodni kell.

Ellenőrizze az olajozó működését, hogy az a láncvezető és a lánc megfelelő kenéséről gondoskodhasson.

Élezze meg a láncot és ellenőrizze a láncfeszítést és a lánc állapotát. Ellenőrizze, hogy az orrkerék nem kopott-e. Szükség esetén cserélje ki.

Ellenőrizze az indítófogantyút és az indítókötelet, hogy nem kopott-e vagy nem sérült-e. Tisztítsa meg a levegőbeszívó részt az indító házon.

Ellenőrizze, hogy a készüléken nem lazult-e meg csavar vagy csavaranya és szükség szerint húzza meg újra.

Ellenőrizze a STOP kapcsolót és győződjön meg róla, hogy az valóban kikapcsolja-e a motort.

Ellenőrizze a katalizátorral felszerelt fűrész hűtőrendszerét.Heti rendszeres karbantartás

Ellenőrizze le, hogy a rezgéscsillapítók nem puhultak-e fel vagy nem tépődtek-e el.

Kenje meg a tengelykapcsoló házban levő lánckerék csapágyat.

Ha sorjás a láncvezető oldala, akkor távolítsa el a sorját.

Tisztítsa meg az indítógyertyát és ellenőrizze az elektróda rést. A megfelelő elektróda hézag 0,5 mm (0,020”)

Ellenőrizze az indítófogantyút és az indítókötél visszahúzó rugót. Tisztítsa meg a lendkerék bordáit.

Tisztítsa meg a hengeren levő hűtőbordákat.

Tisztítsa meg vagy cserélje ki a szűrőt a kipufogódobban.

Tisztítsa meg a karburátor testet és a levegőszűrő házat.Havi rendszeres karbantartás

Ellenőrizze a fékszalagot a láncféken, hogy nem kopott-e.

Ellenőrizze a tengelykapcsoló közepét, a tengelykapcsoló dobot és a tengelykapcsoló rugót, hogy nem kopottak-e.

Tisztítsa meg a karburátor külsejét.

Ellenőrizze az üzemanyagszűrőt. Szükség esetén cserélje ki.

Tisztítsa ki az üzemanyagtartály belsejét.

Tisztítsa ki az olajtartály belsejét.

Ellenőrizza az összes kábelt és csatlakozókat.

2016.03.31

A fűkasza és a tisztítófűrész rendszeres karbantartása

A fűkasza optimális élettartama és megbízhatósága szempontjából elengedhetetlen annak rendszeres karbantartása. Az alább felsorolt pár pont segít Önnek a megfelelő termékkarbantartásban.

kasza

Napi rendszeres karbantartásTisztítsa meg a készülék külső burkolatát.

Győződjön meg róla, hogy a heveder nem sérült-e meg.

Győződjön meg róla, hogy gázbiztosító kar és a gázkar biztonsági szempontból megfelelően működik-e.

Ellenőrizze le, hogy a STOP kapcsoló működik-e.

Ellenőrizze le, hogy a vágófej nem forog-e alapjáraton.

Tisztítsa ki a levegőszűrőt. Szükség esetén cserélje ki.

Ellenőrizze le, hogy a szórásvédő nem sérült-e meg vagy nem repedt-e meg.

Cserélje ki a szórásvédőt, ha azt ütés érte vagy megrepedt.

Ellenőrizze le, hogy a penge jól központosított, éles legyen és nem repedt-e meg. A központosítatlan penge vibrációt okoz, ami károsíthatja a készüléket.

Ellenőrizze, hogy a damilfej nem sérült-e meg vagy nem repedt-e meg. Szükség esetén cserélje ki a damilfejet.

Ellenőrizze le, hogy a biztosítócsavar meg van-e húzva.

Ellenőrizze le, hogy a kés szállítási védője ép-e és megfelelően biztonságos-e.

Ellenőrizze le, hogy minden csavar és csavaranya meg van-e húzva.Heti rendszeres karbantartásEllenőrizze az indítófogantyút, az indítókötelet és az indítókötél visszahúzó rugót.

Győződjön meg róla, hogy a rezgéscsillapítók nem sérültek-e meg.

Tisztítsa meg a gyújtógyertya külső felületét. Távolítsa el a gyújtógyertyát és ellenőrizze az elektróda hézagot. Állítsa be az elektróda hézagot 0,5 mm-re, vagy cserélje ki a gyújtógyertyát.

Tisztítsa meg a lendkerék hűtőbordáit.

Tisztítsa ki vagy cserélje ki a kipufogódobban található szikrafogót (nem a katalizátorral felszerelt kipufogódob esetén).

Tisztítsa meg a karburátor területét.

Tisztítsa meg a hengeren levő hűtőbordákat és ellenőrizze le, hogy a levegőbeszívó rész az indítóegységen nincs-e eltakarva.

Győződjön meg arról, hogy a kúpfogaskerék hajtómű ¾ részig fel van-e töltve speciális zsírral. Ha szükséges, töltse meg speciális zsírral.Havi rendszeres karbantartásTisztítsa ki az üzemanyagtartályt.

Tisztítsa meg a karburátort és az azt körülvevő területet.

Tisztítsa meg a hűtőbordákat és az azt körülvevő területet.

Ellenőrizze az üzemanyagszűrőt és az üzemanyagcsövet. Szükség szerint cserélje ki.

Ellenőrizzen minden kábelt és csatlakozót.

Ellenőrizze a tengelykapcsolót, a tengelykapcsoló dobot és a tengelykapcsoló rugót, hogy nem kopottak-e. Szükség szerint cserélje ki.

gls

 

Add a Startlaphoz

 

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Látogató számláló

0
2
8
0
4
9
6

Szilágyi Üzletház elérhetőség: +36 20/427-1555 | info@toya.hu

 

Szilágyi Tüzép elérhetőség: +36 66/641-378 | tuzep@toya.hu

EH 5000 elektromos ipari hősugárzó

EH 5000 elektromos ipari hősugárzó
EH 5000 elektromos ipari hősugárzó

Különleges fűtőelemek fémből
Kapcsoló 2 fűtőfokozatú (2500/5000 W), ventilátor üzemű
Fokozatmentesen állítható termosztátszabályozó
Ventilátor utánfutás fűtőelemek hűtésére
Nagy teljesítményű, axiális ventilátor alumínium ventilátorkerékkel
Robusztus láb beépített tartófogóval
Fröccsenő víz elleni védelem
Túlmelegedés elleni védelem
Horganyzott ház hátlap
Légkiömlő rács porfestett dróthálóból
Csatlakozó 400 V / 16 A CEE beépített dugó


Termékleírás
Az EH 5000 elektromos hőlégfúvó nagy teljesítményű álló fűtőkészülék különleges, fémanyagú fűtőelemekkel. Ideálisan alkalmas műhely, kisebb raktárak, partisátrak gyors fűtésére vagy helyiségek gyors szárítására. Két hőfokozat (2500/5000 W) és fokozatmentesen állítható termosztát segít a kívánt helyiség hőmérséklet kényelmes beállításában. A fröccsenő víz ellen védett EH 5000 elektromos fűtő alumínium szellőzőkerekes, nagy teljesítményű axiális légfúvó. A légkieresztő rács porfestett fonott drót, a ház hátfala horganyzott anyagú. A ventilátor továbbfutása biztosítja a fűtőelemek használat utáni lehűtését, és erős tartólábak gondoskodnak a készülék stabilitásáról. A beépített termikus védelem is biztonságos működést garantál, mert az EH 5000 automatikusan kikapcsol, amint túlmelegszik. 400 V / 16 A CEE-dugó segítségével indulhat az üzem, a beépített fogó pedig könnyű szállíthatóságot biztosít.


PARAMÉTEREK

Elektromos hálózat
400 V | 50 Hz

Max. fűtési teljesítmény
5000 W

Védelmi besorolás
24

Készülék mérete
29.5 cm x 25 cm x 43 cm
Az Einhell néhány évvel ezelőtt egységesítette jelölési rendszerét a könnyebb átláthatóság és a felhasználók jobb tájékoztatása céljából. Így mára minden Einhell gép bordó színű burkolatot kapott szürke elemekkel. Ennek megfelelően változott a termékek csomagolása is. Teljes megújulás volt, a fejlesztések során kiküszöbölték az Einhell barkácsgépek gyermekbetegségeit, egy megbízhatóbb és strapabíróbb belső szerkezet mellett egy sokkal tetszetősebb, minőségibb műanyagból készült masszív külső burkolatot kapott, ergonomikus puha (softgrip) fogantyúkkal és gombokkal. Az Einhell egyidejűleg bevezette a 2 év garanciát minden elektromos termékére. Az Einhell gépek jelölése is megváltozott, Az elektromos barkácsgépek esetén a TH (Tool Home) azaz "otthoni, házkörüli felhasználásra" készült termékek jelölést kaptak a barkácsgépek. A TC jelölés (Tool Classic) is gyakorlatilag a TH család tagjai, azaz otthoni és házkörüli felhasználásra javasolt, annyi különbséggel hogy ez az Einhell klasszikusan sikeres, régóta bevált sorozatát jelöli mintegy plusz információként a vásárlók számára. a TE (Tool Expert) jelölés a magasabb igénybevételt is bíró gépek jelölése. Ezek a gépek erősebb motorral és erőátvitellel vannak szerelve, nagyobb igénybevételre lettek tervezve. Ugyanez a jelölés van az elektromos kerti gépek esetében is, GC, GH (Garden Classic és Garden Home) a kis kertek ápolására tervezett alacsonyabb árfekvésű modellek illetven GE (Garden Expert) a magasabb minőségű és strapabíró Einhell kertigép családot jelöli. Korábban az egységesítés előtt az Einhell termékek besorolása színnel is meg volt különböztetve BT (Blue Tool) jelöléssel, kék színű burkolattal voltak ellátva a háztartási barkácsgépek, ez a mai TH és TC jelöléseknek felelt meg, illetve a piros burkolattal rendelkező RT (Redline Tool) volt a minőségi strapabíró termékcsalád jelölése ami ma a TE jelölésnek felel meg. A BT és RT kínálat már teljesen kifuttatott szériák, csak TH, TC, TE, GH és GC jelöléssel ellátott Einhell gépek kerülnek újonnan forgalomba. Az Einhell Magyarország piacvezető barkácsgép gyártó és forgalmazó. Központi szervizén kívül számos szerviz található az egész országban, az Ön közelében is! Bővebben az Einhell márkáról ide kattinva

Fűtési fokozatok száma 2
Típus Hordozható hősugárzó
Fűtési eljárás Ventilátoros
Maximális teljesítmény 5000 W
Termosztát Van
Oszcillálás Nincs
Méretek 29.5 x 25 x 43 cm
Tömeg 6.2 kg
Rendelhető
68 009 Ft
Nem vásárolható!
Adatok
Cikkszám
EIN-2338266
Tömeg
6,2 kg/db